Astazi aveam cate putin din fiecare, nimic destul pentru o mancare pe 2 zile. Asa ca m-am pus si am facut o musaca. Nu este de post, dar e delicioasa. pe cuvant!
Ingrediente:
- 3 dovlecei
- 4 cartofi
- 250 g ciuperci proaspete
- 2 morcovi
- o ceapa
- 500 g carne tocata de vita
- busuioc, patrunjel, sare, piper, praf de usturoi
- o lingura pasta de rosii
- o lingurita pasta de gulas din comert
- un ou
Pui la calit ceapa data pe razatoarea mica in 50 g unt si lingurita de gulas. Dupa ce s-au rumenit, adaugi ciupercile amestecand continuu. Pui apa cam jumate de pahar, foarte putin.
Adaugi acum condimentele si lasi putin la innabusit.
Dupa 10 minute adaugi si carnea. Nu ami adaugi apa, ca au mai lasat si ciupercile intre timp. Lasi la foc cam 15 minute amestecand din cand in cand. Adaugi acum si pasta de rosii.
Intre timp, tai felii subtiri dovleceii, cartofii si morcovii.
Asezi intr-o tava straturi: dovlecei+cartofi+morcovi un strat, apoi carnea amestecata cu ciupercile. Si tot asa pana ii termini. Sa nu te deranjeze ca amestecul de carne si ciuperci e cam zemos, se absoarbe mult.
Pui la cuptor cam 40 minute.
Dupa 30 minute scoti si adaugi deasupra un ou batut cu putin lapte.
Delicios!
Pofta buna iti doresc!
No comments:
Post a Comment