Salata ciperci, ardei, carne

Salata ciperci, ardei, carne
Recomandarea de azi:salata de cipuerci, arder si carne

Monday 31 December 2012

Crema vanilie pentru ecler si cremes


Nu am avut idee cat iti ia sa faci crema de eclere, si trebuie sa recunoisc ca, spre deosebire de tot ce vezi pe acest blog, asta ia ceva timp...
Dar , ramane la latitudinea ta daca o faci sau o cumperi. Eu iti spun cum am facut-o su a iesit foarte buna
Atentie; a iesit f multa, daca nu vrei prea mult, redu la jumate portiile



Ingrediente;
- 4 oua
- 160 g faina
- 1 l de lapte
- 50 g unt
- 300 g zahar tos
- 2 esente de vanilie din acelea f mici
- 2 plicuri zahar vanilat
- un varf de cutit de sare

Separi albusurile de galbenusuri si le bati tare, adaugand treptat 100 g zahar tos
Separat, amesteci galbenusurile cu restul de zahar, faina si subtiezi putin cu lapte rece, 3-4 linguri

Pui la fiert laptele cu vanilia (esentele si plicurile de zahar vanilat). Cand da in clocot, se toarna amestecul de galbenusuri si se amesteca pana se ingroasa crema. Iti spun de acum, amesteci ceva timp :D... dar asta e, iasa bun si merita.
Dupa ce s-a mai intarit, o lasi la racit, devenind astfel mai groasa. Incorporezi incet incet si albusurile batute spuma si amesteci bine.


Perfecta pentru eclere si cremes! Pofta buna iti doresc
La multi ani!

No comments:

Post a Comment