Monday, 29 October 2012
Supa crema de praz
Am vazut azi in market praz si mi-am amintt de o supa crema pe care o faceam mai demult si de care am uitat. Daca o stiati, v-o aminntesc si voua.
Ingrediente:
- un praz mare
- 1 morcov
- o ceapa
- o felie telina
- 2 cartofi
- patrunjel, sare
- optional ulei de dovleac
Se taie rondele legumele. Intr-o cratita pui putin la calit prazul, in ulei de masline. Dupa ce s-a rumenit putin adaugi ceapa, si restl legumelor pe rand.
Adaugi apa cat sa le acopere si sare, si lasi la fiert. Daca mai e nevoie de apa, mai adaugi, depinde cat de consistenta vrei sa fie.
Dupa ce s-au fiert foarte bine,strecori legumele, le pasezi(cu furculita, mixer, blender, oricum e bine) si apoi adaugi iar apa si amesteci.
Mai dai o data in clocot, si la sfarsit adaugi patrunjel proaspat.
Noi am servit cu ulei de dovleac si ardei iute.Poti pune si crutoane.
Yammy!
Pofta buna!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
foarte gustoasa si hranitoare(buni)
ReplyDelete