Saturday, 12 January 2013
Chiftelute in sos de rosii
In general fac chiftelele fara sos, dar acum am avut nevoie de garnitura la orez. Si cum orezul imi place fara carne si uscat, aveam nevoie de ceva sos.
Ingrediente:
- pentru sos:
- pasta de rosii
- ceapa
- usturoi
- busuioc
- foi de dafin
- sare, piper
- patrunjel
- o lingura faina
- pentru chiftelute;
- carne tocata de vita
- usturoi
- sare, piper, marar
Faci la inceput chiftele obisnuit, in tigaie.
Amesteci carnea tocata cu condimentele si usutoiul ras sau taiat marunt, o faci mingiute si le prajesti in ulei la foc mic.
Pentru sos.
Cureti si razi ceapa si usuroiul si le pui la calit intr-un vas cu putin ulei. Cand s-au rumenit, adaugi pasta de rosii si toate condimentele. Adaugi lingura de faina si amesteci bine sa se omogenizeze. Mai adaugi putina apa si lasi putin sa dea in clocot.
Cand a inceput sa dea in clocot, adaugi chiftelutele si mai lasi cam 5 minute.
Poti servi ca si garnitura la mancaruri fara carne (cartofi, orez).
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment