Salata ciperci, ardei, carne

Salata ciperci, ardei, carne
Recomandarea de azi:salata de cipuerci, arder si carne

Saturday 1 December 2012

Prajitura cu vanilie, branza dulce si bezea


Asta a fost al doilea weekend consecutiv cu praji cu branza dulce. Poate iti amintesti saptamana trecuta cuburile cu branza.
http://codingfood.blogspot.co.at/2012/11/cuburi-cu-branza.html
Asta a iesit si mai buna, pe cuvant! :) Dar, ca la toate prajiturile romanesti, muulte, multe oua. Ok, din cand in cand merge. Dupa asta facem o pauza de la praji cu multe oua :)



Ingrediente
Blat:
- 150 g unt
- 3 oua
- 400 g faina
- 100 g zahar
- 100 ml apa
- 1 praf de copt
- 1 plic zahar vanilat

Crema:
- 3 oua
- 500 g branza dulce
- 200 g zahar
- 2 esente vanilie
- 3 lingui faina
- o cana de lapte

Bezea
- 2 oua
- 2 linguri zahar


Mai intai facem blatul. Amestecam toate ingredientele pentru blat si framantam cu mana pana iasa o compozitie omogena, apoi punem la frigider jumate de ora.




Dupa jumate de ora intinzi in tava compozitia (a fost foarte greu, ca e sfaramicioasa, dar o intinzi cumva cu mana) Asta e ideea, un blat usor si mai sfaramicios.

O lasi asa in tava pregatita si treci la crema.







Mixezi galbenusurile cu zaharul , branza, laptele, esenta de vanilie si adaugi incet albusurile batute spuma tare. Pui compozitia asta peste blat si pui la cuptor cam 30-40 minute. Vezi sa fie tava inalta, ca creste si blatul si se mai umfla si crema!



Dupa 30-40 minute ar trebui si crema sa fie putin mai tare.
Bati albusurile pentru bezea si le pui peste prajitura, intinzi cu o lingura, si mai pui la cuptor pentru inca 15 minute.







Scoti din cuptor si, daca vrei, razi putina ciocolata deasupra, nu e neaparat.


Iasa foarte vanilata si fina
Pofta buna iti doresc!



No comments:

Post a Comment