Salata ciperci, ardei, carne

Salata ciperci, ardei, carne
Recomandarea de azi:salata de cipuerci, arder si carne

Friday, 23 November 2012

Vinete umplute


Zilele trecute am facut mancarea mea preferata:vinete umplute. A trebuit sa astept sa cumpar vinete din Slovenia, de la piata, pentru ca aici sunt foarte scumpe.
In orice caz, iasa atat de bune ca ai tot manca. Dar e ok, sunt hipocalorice ;)




Ingrediente:
- 4 vinete mari
- 150 g sunca
- 200 g branza telemea
- 150 g cascaval
- o legatura marar
- optional 3 linguri de orez fiert
- busuioc, o lingura
- sare, piper

Speli vinetele si le tai in doua, pe lungime.


Scobesti fiecare jumatate in parte si pui umplutura intr-un vas inalt. O maruntesti cu blenderul sau in robot.

Tai cubulete o parte de cascaval (mai lasi putin, cat sa razi deasupra), branza si sunca- si le pui peste umplutura de la vinete. Tai si mararul, si condimentezi cu busuioc, sare, piper. Daca ai orez fiert , acum il pui si amesteci toate bine.





















Pregatesti tava cu hartie de copt si umpli fiecare jumatate de vanata cu compozitia si le pui in tava.
Dupa ce le-ai pus pe toate, presari cascavalul ras, sau, cum fac uneori, pun feliutze foarte subtiri ca sa se topeasca artistic :)




Dai la cuptor cam 30 minute )eu mai verific , iau cu furculita putina vanata sa vad daca e copata.

Iasa o minune de bune! Mie imi plac asa, fara nimic, dar sigur ca poti sa mai faci langa ceva salata, orez, cartofi, etc.

Pofta mare iti doresc!

No comments:

Post a Comment