Salata ciperci, ardei, carne

Salata ciperci, ardei, carne
Recomandarea de azi:salata de cipuerci, arder si carne

Wednesday 3 October 2012

Prajitura englezeasca


Am facut astazi prajiturile pe care de multe ori le cumparam si imi placeau tare.
Evident ca mie mi-au iesit mai bune decat cele cumparate :) Daca nu crezi, fa si tu :)







Uite cum se fac (evident, rapid si usor):

Ingrediente:
- 225 g unt
- 125 g zahar
- 350 g faina
- 1/2 praf de copt
- un varf de cutit de sare
- dulceata (eu am pus de coacaze), cam 5-6 linguri
- o lingura zahar tos

Pentru blat, amesteci faina cu praful de copt, adaugi untul taiat feliutze ca sa se omogenizeze mai usor si mai repede, adaugi si zaharul si sarea. Framanti cu mana pana devine o pasta omogena. Atentie, iasa destul de sfaramicioasa, asa trebuie.



Intinzi asa cum poti compozitia, nu se intinde f usor ca se rupe, dar e ok.
Cu o forma rotunda (eu am folosit pahar) faci forme. Am incercat sa imi iasa cat de cat un numar par, pentru ca o jumatate dintre ele trebuie decupate in mijloc- eu am folosit un degetar.
Pui la cuptor (eu am pus la 180 grade) cam 30 min. Te orientezi, sa fie galbene si nu f moi.

Scoti din cuptor, lasi sa se raceasca putin si pe cele pline le ungi cu dulceata.




Asezi cele decupate in mijloc peste si adaugi zahar pudra.



Yammy, pe cuvant! :)

1 comment:

  1. cred ca au iesit bune mai ales ca dulceata a fost de la buni

    ReplyDelete