Reteta am gasit-o intr-o revista nemteasca si am mai imbunatatit-o dupa gustul meu.
Ingrediente:
- 2 mere
- 2,5 ml scortisoara praf
- 2,5 ml praf copt
- o mana de migdale
- 175 g unt
- 175 g zahar
- 2 oua
- 225 g faina
- optional fulgi decorativi din ciocolata, frisca
Pui la foc pe aragaz untul si zaharul. Dupa ce s-au topit, adaugi ouale batute, scortisoara si faina putin cate putin(amestecata cu praful de copt). Lasi pe foc amestecand pana devine o pasta omogena. Iei de pe foc si adaugi migdalele.
Torni in forma de copt si lasi un pic. Intre timp, cureti merele de coaja si le tai felii. O sa vezi ijn poza cum am taiat eu, dar nu vad de ce nu ai putea face diverse alte combinatii.
Pui la cuptor cam 50 minute la 180 grade, pana vezi ca se face maroniu.
Scoti din cuptor si presari fulgii de ciocolata sau ciocolata topita (nu mult, ideea e sa ramana o prajitura usoara). Dupa ce s.a racit adaugi frisca, daca vrei.
(Feliute mici sa nu ne ingrasam :) )
Foarte buna!
bun si aspectos(buni)
ReplyDelete