Salata ciperci, ardei, carne

Salata ciperci, ardei, carne
Recomandarea de azi:salata de cipuerci, arder si carne

Tuesday 18 September 2012

Supa de chimen


Nu imi vine sa cred ca nu a pus pana acum reteta pentru supa de chimen, este de departe supa mea favorita. Ai nevoie de incredibil de putine ingrediente si iasa f buna. Depinde de tine, daca iti place chimenul





Ingrediente:(pentru un litru jumate de supa)
- o lingura mare de chimen
- 2 frunze dafin
- o lingurita boia dulce
- 1 ou

Se caleste chimenul in putin ulei. Ai grija sa nu se arda, ca nu mai are deloc acelasi gust. Dupa ce s-a calit putin, adaugi lingura de faina. Adaugi apa putin cate putin omogenizand, sa nu faca gogoloase. Dupa ce faine este omogena, adaugi restul de apa.
Adaugi sare, foi de dafin, boia si lasi la fiert luand spuma de deasupra.

Dupa ce a fiert si are un gust bun (cam 15 minute, nu mai mult), o iei de pe foc si o strecori in alta oala, ca sa nu ai boabele de chimen in farfurie. Pui la loc pe foc si adaugi un ou batut, pentru a face "ate" de ou.

Optional, poti adauga daca vrei mai groasa taitei sau orez fiert.
Eu am incercat toate aceste variante si a fost bun de fiecare data. De obicei o manac cu crutoane, cand vreau sa fac ceva usor.
Pofta buna!

2 comments:

  1. are gustul copilariei ? nu e asa?(buni)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sa stii...multe lacrimi a mai sters supa asta:-)

      Delete