Salata ciperci, ardei, carne

Salata ciperci, ardei, carne
Recomandarea de azi:salata de cipuerci, arder si carne

Tuesday, 28 August 2012

Lasagna



Ingrediente:

-          foi de lasagna (eu am folosit cumparate)
-          3 linguri pasta de rosii
-          2 linguri faina
-          1 morcov
-          ½ kg carne tocata
-          O lingura busuioc macinat
-          O legatura de patrunjel proaspat sau o lingura patrunjel uscat, maruntit
-          O ceapa
-          Putin usturoi (dupa gustul tau)
-          200 grame cascaval
-          1 ou

Sosul:
Se caleste ceapa si usturoiul rase intr-o lingura ulei, in care am presarat busuiocul. Dup ace devin aurii, se adauga morcovul taiat felite subtiri si carnea tocata, si se mai lasa cam 5 minute amestecand continuu.
Se adauga lingurile de faina si pasta de rosii pana devine o pasta, apoi se stinge cu apa- cat sa ramana o pasta groasa. Se adauga sare, piper, si se lasa la fiert pana fierbe carnea.
Se ia de pe foc si se pregatesc foile

Pregatire foi lasagna:
            Nu stiu daca pregatesc correct foile de lasagna, nu am citit niciodata cum se face, dar cum face u iasa bune, asa ca va spun si voua.
Intr-un vas mare pun sa clocoteasca foile, pana se inmoaie.Iau vasul de pe foc si le mail as asa, in apa inca 5 minute.

Umplere:

Iau cate una foile de lasagna. Asta e destul de greu, se cam rup, dar nu are nimic, le potrivesti in tava sa fie continuu. Pe fiecare foaie de lasagna pun sos cat sa acopere, la care adaug cascaval ras si patrunjel. Nut e ingrijora daca sosul e prea moale, foile de lasagna au sa il absoarba. Continui asa un rand de foi, unul de sos pana se termina ambele.
La sfarsit, bati oul deasupra si pui la cuptor. Cam 30 minute.

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment