Ingrediente:
-
foi
de lasagna (eu am folosit cumparate)
-
3
linguri pasta de rosii
-
2
linguri faina
-
1
morcov
-
½ kg
carne tocata
-
O
lingura busuioc macinat
-
O
legatura de patrunjel proaspat sau o lingura patrunjel uscat, maruntit
-
O
ceapa
-
Putin
usturoi (dupa gustul tau)
-
200
grame cascaval
-
1
ou
Sosul:
Se caleste ceapa si usturoiul rase
intr-o lingura ulei, in care am presarat busuiocul. Dup ace devin aurii, se
adauga morcovul taiat felite subtiri si carnea tocata, si se mai lasa cam 5
minute amestecand continuu.
Se adauga lingurile de faina si
pasta de rosii pana devine o pasta, apoi se stinge cu apa- cat sa ramana o
pasta groasa. Se adauga sare, piper, si se lasa la fiert pana fierbe carnea.
Se ia de pe foc si se pregatesc
foile
Pregatire
foi lasagna:
Nu stiu daca pregatesc correct foile
de lasagna, nu am citit niciodata cum se face, dar cum face u iasa bune, asa ca
va spun si voua.
Intr-un vas
mare pun sa clocoteasca foile, pana se inmoaie.Iau vasul de pe foc si le mail
as asa, in apa inca 5 minute.
Umplere:
Iau cate
una foile de lasagna. Asta e destul de greu, se cam rup, dar nu are nimic, le
potrivesti in tava sa fie continuu. Pe fiecare foaie de lasagna pun sos cat sa
acopere, la care adaug cascaval ras si patrunjel. Nut e ingrijora daca sosul e prea moale, foile de
lasagna au sa il absoarba. Continui asa un rand de foi, unul de sos pana se termina ambele.
La sfarsit,
bati oul deasupra si pui la cuptor. Cam 30
minute.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment