Niciodata
nu am fost fan al prepararii dulciurilor, necesita mult timp si migala, mult
peste capacitatea mea de rabdare. Dar, daca gasesc retete sau idei care nu
necesita mult timp, sunt prima!
Am gasit
foarte multe retete de briose, dar fie necesitau prea mult timp, fie necesitau
mult mai multe ingrediente decat am eu prin casa, asa ca am combinat mai multe
si uite ce a iesit: (nu am avut decat 6 forme, asa ca am mai pus si intr-o forma mare, de tarta, ce a mai ramas)
Ingrediente
briose:
-
125
g unt
-
100
g zahar
-
2
plicuri zahar vanilat
-
O
lingura esenta vanilie
-
2
oua
-
1
plic praf de copt
-
2
linguri lapte
Ingrediente
crema unt de deasupra:
-
100
g unt
-
2
linguri lapte
-
1
praf zahar vanilat
-
100
g zahar
-
Fulgi
ciocolata – eu am folosit din comert, dar poti rade ciocolata
-
O
mana stafide
-
O
lingura nuca cocos
-
Optional:
cateva bucati zmeura sau capsune (eu nu am avut si au fost foarte bune)
Preparare aluat briosa (10 minute)
Se bat ouale, albus si galbenus
impreuna, ca pentru omleta
Separat, intr-un vas inalt pui untul
si zaharul si mixezi (Eu am folosit mixerul,nu am vrut sa consum mult timp
mixand cu o lingura).
Adaugi pe rand oul batut, apoi
laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt, mixand continuu.
Gata J Pui compozitia in forme de briose si pui la
cuptor pentru aprox 30 minute (incerci cu scobitoarea sa vezi daca e gata). Sa
ai grija ca cresc foarte mult, sa pui pan ape la jumatea formei.
Eu am avut forme de silicon, am folosit acum pentru prima oara. Desi am
fost sceptica, trebuie sa recunosc ca au fost o minune: nu s-a prins compozitia
de ele si au fost foarte usor de spalat.
Intre timp, faci crema de unt. Pur
si simplu pui toate ingredientele gramada intr-un vas si amesteci cu mixerul
timp de 3 minute.
Dupa ce ai scos briosele, asa calde,
pui cu lingura crema deasupra. Yammy!
Update:
Vreau sa va arat cum arata si in forme de gatit, cum am facut astazi (azi am adaugat mai multi fulgi de ciocolata la crema :) :
Update:
Vreau sa va arat cum arata si in forme de gatit, cum am facut astazi (azi am adaugat mai multi fulgi de ciocolata la crema :) :
No comments:
Post a Comment